Gastronomiska huvudstadsåret bjuder events som varmkorv på Grand Hôtel, Bröl på Omaka, hundar och naturvin, vinmaraton, internationell streetfood, springande vinprovning…
Vi skålar för sydafrikas viner! The Wine Harvest Commemmorative Event firar varje år #Happ!yBirthdaySAWine det sydafrikanska vinets födelsedag! Den 2:a…
Floden Mosel bildar Tysklands äldsta vinodlingsregion och flyter genom vinregionerna Rheingau, Baden och Mittelrhein. Men varför är Mosel så speciellt…
California Sustainable Winegrowing Alliance är en amerikansk organisation som arbetar för att hållbarhetscertifiera vingårdar i hela Kalifornien. Kalifornien är världens…
Spännande ölstilar med hantverksbryggda öl verkar bara bli allt populärare. Unga amerikanska hantverksbryggerier konkurrerar med anrika, gamla europeiska bryggeritraditioner och…
Wineries for Climate Protection (WfCP) är ett unikt certifikat som endast riktar sig mot vinproducenter som uppfyller vissa särskilda hållbarhetskrav….
Vinetiketten är en viktig informationskälla för dig som konsument. Förutom designen, som kan vara både modern, elegant, fantasifull, traditionell eller…
Ett gott Bordeaux-vin med regionens typiska druvblend serveras till saftiga lammkotletter i nordafrikansk stil. En läcker söndagsmiddag att skämma bort…
Madia Montepulciano d’Abruzzo är ett italienskt rött vin tillverkat av vindruvan Montepulciano och tillverkas i Abruzzo-regionen i centrala Italien. Dessa…
Roussillon är ett distrikt i soliga regionen Languedoc-Roussillon och ligger mellan Spanien, Medelhavet, Pyrenéerna och Corbières-bergen och Roussillon är särskilt…
Vi fortsätter att utforska spännande distriktet Bordeaux och kommer till det franska vinområdet Libournais, eller Le Libournais som fransmännen kallar…
Matintresserade som är på hugget följer säkert redan ’@Sturehofskocken’ köksmästare Ola Stålnacke på Instagram där han har tusentals följare. Bilderna…
Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst! Vi återknyter till gårdagens intervju med krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor och…
Dags för glögg-shots! Och välkommen till en fullständigt otraditionell glöggprovning! När vi på Vinjournalen presenterade ett datum för en glöggprovning…
Vinjournalen.se är glada att presentera vår samarbetspartner, det digitala magasinet Malter Magasin som skriver om nyheter och spännande artiklar inom ämnet…
Förra veckan lanserades Sveriges alkoholkommission som har till uppdrag att se över hur den svenska alkoholpolitiken kan utvecklas och förbättras och den…
Idag bjuder vi på ett italienskt bubbel! Mousserande Lambrusco tillsammans med fräscha parmesanpanerade grönsaker med citron, kapris, krämig Dijonsås. Du…
Det kanadensiska konstnärliga hantverksbryggeriet Collective Arts Brewing har kommit till Sverige och säljer nu sitt goda hantverksöl där varje ölburk är ett…
Sedan 2015 har den internationella Bag-in-Box tävlingen ”Concours International Wine in Box” arrangerats av föreningen ”La Buissonnière du Vin” tillsammans…
Hur mycket vi än diskuterar feminism och jämställdhetsfrågor, så tampas vi fortfarande i reklamsammanhang med könsstereotyp och sexistisk marknadsföring, i…
1860-talet i Novara, väster om Milano, norra Italien. Caféägaren Gaspare Campari började experimentera med allehanda destillerade drycker i sin källare,…
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok