Grekiska söta viner är präglade av tradition, med en historia som går tillbaka till antiken. Vissa av de mest populära sorterna görs av soltorkade druvor, med en särskild rikedom och djup av smak. Dofterna påminner ofta om torkad frukt, honung och kryddor. Dessa viner passar perfekt att dricka på egen hand eller tillsammans med en rad desserter, såsom baklava och andra söta bakverk.
Några av de bästa söta vinerna i Grekland produceras i Santorini, Samos och Patras.
Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Grekland är Muscat Blanc à Petits Grains, Malvasia och Mavrodaphne.
Det är svårt att avgöra vilket det mest populära söta vinet i Grekland är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära söta vinerna i Grekland är Vinsanto.
Grekland producerar ett sortiment av viner, inklusive de krispiga och uppfriskande vita vinerna som Assyrtiko och Moschofilero, samt de fylliga röda vinerna Agiorgitiko.