Vin Mousseux De France är en fransk vinregion som producerar mousserande viner av hög kvalitet. Regionen ligger utanför Champagne och använder ofta druvor som chardonnay, pinot noir och pinot meunier för att producera viner som är torra, eleganta och med fina bubblor.
Vin Mousseux de France kan framställas av olika druvor, men vanligtvis används druvor som Chenin Blanc, Chardonnay och Pinot Noir.
Metoden som används varierar, men det finns ingen specifik metod för Vin Mousseux de France. Det kan tillverkas med traditionell metod, Charmat-metod eller genom kolsyreinjektion.
Mousserande vin från Vin Mousseux de France bör serveras vid en temperatur på mellan 6 och 8 grader Celsius.
Mousserande vin från Vin Mousseux de France passar bra som aperitif och är också lämpligt till lättare rätter som sallader, skaldjur och smörrebröd.
Mousserande vin från Vin Mousseux de France är vanligtvis bäst att dricka ungt och friskt, men vissa kvalitetsviner kan lagras i upp till 2-3 år.