Spanien är känt för att producera en mängd högkvalitativa mousserande viner, med de mest populära stilarna från Cava-regionen. Spanska mousserande viner är vanligtvis lätta i kroppen och har smaker av citrus, grönt äpple och en antydan av blommiga toner. Några av de mest populära spanska mousserande vinerna inkluderar Freixenet Cordon Negro Brut, som har en ljus syra och smaker av grönt äpple och en antydan av mandel, och Gramona Imperial Gran Reserva Brut, som har en medelkropp och smaker av citrus och en antydan av brioche. Spanska mousserande viner passar bra till skaldjur, lätta pastarätter och sallader.
Några av de bästa mousserande vinerna i Spanien produceras i Cava (Katalonien), Penedès (Katalonien), Rías Baixas (Galicien), Rueda (Kastilien och León) och Somontano (Aragonien).
Några av de viktigaste druvarna för mousserande vin i Spanien är Cava och Macabeo.
Det är svårt att avgöra vilket det mest populära mousserande vinet i Spanien är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära mousserande vinerna i Spanien är Cava.
Spanien är känt för sina djärva röda viner som Tempranillo och Garnacha samt uppfriskande vita viner som Albariño och Verdejo.