Röda viner från Toscana

En komplett och uppdaterad vinguide för Rött vin från Toscana

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Toscana är en spännande vinregion i Italien. Vår vinguide om Rött vin från Toscana hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Toscana viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Toscana Röda viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda viner från Toscana.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Toscana

Röda Viner från Toscana

Toscana, som ligger i centrala Italien, är känt för sin Chianti-vin och sina mjuka, fruktiga röda viner gjorda på druvan Sangiovese. Regionen är också hem till Super Tuscan-viner, som är en blandning av traditionella toskanska druvor och internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Toscana

Vanliga frågor om Röda Viner från Toscana
  • Vad är de mest kända druvsorterna som används för att producera rött vin i Toscana?

    Sangiovese är den mest kända druvsorten som används för att producera rött vin i Toscana, men även andra druvsorter som Canaiolo och Colorino används också.

  • Vilket område i Toscana är mest känt för sitt röda vin?

    Chianti-området i Toscana är det mest kända området för rött vin, speciellt Chianti Classico.

  • Vilken temperatur ska rött vin från Toscana serveras vid?

    Rött vin från Toscana bör serveras vid en temperatur på mellan 16 och 18 grader Celsius.

  • Vilken maträtt passar bra med rött vin från Toscana?

    Rött vin från Toscana passar bra med många olika maträtter, men särskilt med rätter som innehåller tomatbaserade såser, grillat kött och pasta.

  • Hur länge kan man lagra rött vin från Toscana?

    Det beror på vilket vin det handlar om och vilket år det producerades, men generellt sett kan rött vin från Toscana lagras i upp till 10-20 år eller mer.