Ja, det finns röda viner från Jura
Röda viner från Jura må vara ljusa nog i färgen för att kunna misstas för rosé, men när man väl har smakat de höga tanninnivåerna i dem, så går det inte att ta miste på att de är röda. Den senaste gången dessa viner faktiskt var ”röda” i färgen var 2003, då vingårdarna fick en ovanlig årgång.
Druvor som används för att göra röda viner från Jura:
- Poulsard
- Trousseau
- Pinot Noir
Poulsard-druvan är den blekaste av druvorna som används för att göra röda viner från Juraregionen. Den druvan utgör runt 20% av alla odlingar och används oftast för att göra torra röda viner, men också rosé.
Trousseau-druvor producerar viner som har mörkare färg och som är perfekta till rätter med viltkött. Som vanligt med Pinot Noir, är dessa druvor ofta del i blandningar. Viner som är blandningar av alla tre druvor från den här regionen är ett fantastiskt tillskott till alla vinkällare.
Frågor och svar:
Vilken färg har vanligtvis röda viner från Jura?
När var den senaste gången dessa viner var faktiskt röda i färgen?
Vilka druvor används för att göra röda viner från Jura?
Vilken druva är den blekaste av de tre som används för att göra röda viner från Jura?
Vilken typ av rätter passar Trousseau-druvor bäst till?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Côtes du Jura
- Vita viner från Côtes du Jura
- Mousserande viner från Jura
- Röda viner från Frankrike
Vinjournalen.se Tips
Faktaruta
Relaterade inlägg
Inget hittades