Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image

Mousserande vin från Cava

En komplett och uppdaterad vinguide för Mousserande viner från Cava sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Cavas mousserande vinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om Cava, Spaniens stolthet inom mousserande viner, som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Från de traditionellt framställda vinerna i Penedès-regionen till fylliga och eleganta alternativ – vi är din självklara källa till inspiration, kunskap och tips. Fördjupa dig i spännande artiklar, få expertråd och upptäck länkar till de mest framstående Cava-producenterna och importörerna i Spanien. Oavsett om du är nybörjare eller passionerad vinkännare, hittar du allt du behöver här på Vinjournalen.se – din guide till Cavas sprudlande värld!
Filter

Storlek

Pris

Alla Mousserande Viner från Cava
Produkten hittades inte

Mousserande Viner från Cava

Cava är en vinregion belägen i Katalonien i Spanien och är mest känd för att producera mousserande viner. Regionen använder samma traditionella tillverkningsmetoder som Champagne-regionen i Frankrike, men använder inhemska druvor som Macabeo, Parellada och Xarel-lo. De mousserande vinerna från Cava är ofta torra och uppfriskande med livliga bubblor.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från Cava

Frågor och Svar

De vanligaste druvorna som används för att producera mousserande vin i Cava är Macabeo, Xarel-lo och Parellada.

Traditionell metod, även känd som ”método tradicional” eller ”método champenoise”, används för att producera mousserande vin i Cava.

Mousserande vin från Cava bör serveras vid en temperatur på mellan 6 och 8 grader Celsius.

Mousserande vin från Cava passar bra som aperitif och är ett utmärkt val till rätter som innehåller skaldjur, fisk och tapas.

Det beror på vilket vin det handlar om och vilket år det producerades, men generellt sett kan mousserande vin från Cava lagras i upp till 3-5 år eller mer, beroende på kvalitet och producent.