Röda viner från Tasmanien

En komplett och uppdaterad vinguide för Rött vin från Tasmanien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Tasmanien är en spännande vinregion i Australien. Vår vinguide om Rött vin från Tasmanien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Tasmanien viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Tasmanien Röda viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda viner från Tasmanien.

Filter

Filters

 

Alla Röda Viner från Tasmanien

Röda Viner från Tasmanien

Vinregionen Tasmanien ligger utanför Australiens sydöstra kust och är känt för sina eleganta och friska viner, särskilt av Chardonnay och Pinot Noir. Klimatet, som påverkas av de kalla vindarna från Antarktis, ger en längre växtsäsong, vilket bidrar till att skapa druvor med god mognad och syra. De flesta vinproducenter på Tasmanien är småskaliga, och många använder sig av hållbara och ekologiska odlingsmetoder.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Tasmanien

Vanliga frågor om Röda Viner från Tasmanien
  • Vilken druva är vanligast i rött vin från Tasmanien?

    Pinot Noir är den vanligaste druvan i rött vin från Tasmanien.

  • Vilken är den största regionen för rött vinproduktion i Tasmanien?

    Tamar Valley är den största regionen för rött vinproduktion i Tasmanien.

  • Vilken är den mest kända producenten av rött vin från Tasmanien?

    Penfolds är den mest kända producenten av rött vin från Tasmanien.

  • Vilken är den typiska smaken av rött vin från Tasmanien?

    Rött vin från Tasmanien har vanligtvis en fruktig smak med inslag av hallon och plommon.

  • Vilken är den optimala serveringstemperaturen för rött vin från Tasmanien?

    Den optimala serveringstemperaturen för rött vin från Tasmanien är mellan 16-18 grader Celsius.