Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Osäker på Chianti-viner? Läs våra råd

Osäker på Chianti-viner? Läs våra råd

Osäker på Chianti-viner? Läs våra råd

När du letar efter förslag på Chianti-viner är det viktigt att komma ihåg att alla Chiantis är olika. Det finns många vingårdar som använder andra viner i blandning med de Sangiovese-druvor som vinet traditionellt består av. Konservativa röster menar att dessa viner inte är värdiga att bära namnet Chianti.

Bland de vanligaste vindruvsblandningarna är:

  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Trebbiano

Det faktum att vinerna blandas är inte lika stor sak som att två av dessa druvor är franska. På grund av detta är de egentligen inte tillåtna under Chianti-regelverket, lika lite som 100% Sangiovese-druvor var tillåtna. Idag framställs flera viner på enbart Sangiovese-druvor.

Om du letar efter förslag på viner från Chianti kan du börja med ett av deras nyare viner, som förkroppsligar Chiantivinernas essens. Dessa viner kan serveras med exempelvis pasta, charkuterier, biffar och pizza.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Chianti-viner traditionellt består av Sangiovese-druvor.

Cabernet Sauvignon, Merlot och Trebbiano är vanliga druvor som används i blandning med Sangiovese-druvor i Chianti-viner.

Enligt Chianti-regelverket är det inte tillåtet att använda andra druvor än Sangiovese i Chianti-viner.

Man kan prova något av de nyare vinerna som framställs på enbart Sangiovese-druvor för att uppleva Chiantivinernas essens.

Chianti-viner passar bra att servera med pasta, charkuterier, biffar och pizza.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar