Burgenland är en vinregion belägen i östra Österrike, längs gränsen till Ungern. Regionen är känd för att producera högkvalitativa röda viner gjorda av lokala druvsorter som Blaufränkisch och Zweigelt, samt söta viner gjorda av ädelsprucket vin i staden Rust. Klimatet i Burgenland är kontinentalt med heta somrar och kalla vintrar, vilket skapar idealiska förhållanden för vinodling. Några av de populära druvsorterna som produceras i regionen inkluderar Blaufränkisch, Zweigelt och Grüner Veltliner.
Rött vin från Burgenland är en typ av vin som produceras i regionen Burgenland i Österrike.
Rött vin från Burgenland passar bra till rätter med rött kött, vilt och grillad mat.
De vanligaste druvsorterna som används för att göra Rött vin från Burgenland är Blaufränkisch, Zweigelt och St. Laurent.
Rött vin från Burgenland har ofta en kraftfull och fruktig karaktär med inslag av mörka bär och kryddor.
Det finns många vingårdar i Burgenland som producerar Rött vin, exempelvis Weingut Heinrich, Weingut Pittnauer och Weingut Weninger.