Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Rätt champagne som aperitif

Rätt champagne som aperitif

Rätt champagne som aperitif

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 15 januari 2013

Det viktigaste att tänka på när man väljer ett aperitifvin är att välja ett vin med milda smaker. Man vill inte välja ett vin som är så kraftfullt att det övermannar förrätten eller bedövar smaklökarna så pass att man inte kan uppskatta smakerna av huvudrätten.

Perfekta aptitretare att bjuda på när man serverar champagne som aperitifvin:

  • Getostfyllda dadlar: De söta dadlarna och den skarpa osten är det perfekta komplementet till en Blanc de Blanc.
  • Baconinlindade pilgrimsmusslor: Dessa salta tilltugg är perfekta till favoritbubblet.
  • Sushi: En utmärkt förrätt till många huvudrätter och passar bra till Pinot Noir- champagner.

Oavsett om man ska bjuda på champagne med eller utan mat, så är det viktigt att ha huvudrätten i åtanke. Alla måltider som har flera olika viner som tillbehör bör flyta från början till slutet.

När man väljer en champagne som aperitifvin, bör man välja en Blanc de Blanc eller rosé med milda aptitretare innan en lätt huvudrätt. Man kan bjuda på en Pinot Noir eller Pinot Meunier- champagne när förrätten eller huvudrätten har djärvare smaker.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Det viktigaste är att välja ett vin med milda smaker som inte övermannar förrätten eller bedövar smaklökarna.

Getostfyllda dadlar, baconinlindade pilgrimsmusslor och sushi är några exempel på perfekta aptitretare att bjuda på.

Det är viktigt att ha huvudrätten i åtanke för att alla måltider som har flera olika viner som tillbehör bör flyta från början till slutet.

Man bör välja en Blanc de Blanc eller rosé med milda aptitretare innan en lätt huvudrätt. En Pinot Noir eller Pinot Meunier- champagne passar bättre till förrätter eller huvudrätter med djärvare smaker.

Det är viktigt att välja rätt champagne som aperitifvin för att det kan påverka smakupplevelsen av både förrätten och huvudrätten. En för kraftfull champagne kan övermanna smakerna och göra det svårt att uppskatta maten.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar