Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Aprikoser

Aprikoser i vin-sammanhang hänvisar till smak- och doftnyanser som påminner om den söt-syrliga frukten. Dessa toner kan förekomma i både vita och röda viner, men är vanligare i vissa vita viner, särskilt från aromatiska druvsorter som Viognier och Riesling. Aprikosnyanser bidrar till en fruktig och frisk karaktär, vilket kan förhöja smakupplevelsen och skapa en harmonisk balans mellan sötma och syra i vinet.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ett sött dessertvin, som till exempel en Sauternes eller en Tokaji, passar bäst till aprikoser.

Ja, torkade aprikoser kan användas för att ge en söt och fruktig smak till vinet.

Aprikoser kan serveras som en fruktig dessert tillsammans med ett sött dessertvin, eller så kan man använda aprikoser som en ingrediens i en fruktig vincocktail.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar

För att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse och förstå hur vi ska förbättra tjänsten använder vi kakor.