Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Färska örter

Färska örter i vin beskriver doften eller smaken av örter som kan påminna om gräslök, basilika, rosmarin eller timjan. Dessa noter kan förekomma i viner som är gjorda på druvor som har en kryddig eller örtig karaktär, såsom Sauvignon Blanc eller Cabernet Sauvignon. Detta ger en friskhet och en viss aromatisk komplexitet i vinet.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Sauvignon Blanc är en druva som ofta ger vin med framträdande smaker och dofter av färska örter, som gräslök och nässlor.

Ett vin med inslag av färska örter kan passa bra till rätter med kryddiga och örtiga smaker, såsom grillad kyckling med örter eller en sallad med basilika och tomat.

Färska örter kan kombineras med andra smaker som citrus, grapefrukt och stenfrukt i viner, vilket ger en komplex smakprofil med en balans mellan syra och örtighet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar