Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Glest

Glest är en term som används för att beskriva vin som har en lägre koncentration av smaker och dofter. Det kan vara ett tecken på att vinet är ung eller att det inte har lagrats länge. Glest vin kan vara enklare att dricka och passar bra till lättare maträtter.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

När det gäller vin, refererar ”glest” till en vinflaska som inte är fullständigt fylld med vin.

Ja, en vinflaska som är för glest fylld kan orsaka oxidation och försämra vinets smak och kvalitet över tid.

I en ”glest” fylld vinflaska bör det finnas minimalt med luft för att minimera oxidationen av vinet. Riktlinjen är att flaskan bör vara fylld så nära korkens botten som möjligt för att minimera mängden luft som kommer i kontakt med vinet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar