Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Mariekex

Mariekex är som ett neutralt basvin i vin-sammanhang. Det fungerar som ett grundläggande smaktest för att bedöma andra viner. Tänk på det som en vit målarduk där vinmakaren kan måla på olika smaker och dofter.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ja, Mariekex är en klassiskt svensk kexsort som passar utmärkt till vin.

Det beror på vilken typ av Mariekex man serverar. Generellt sett passar torra viner som Chardonnay eller Sauvignon Blanc bra till neutrala kex, medan söta viner som Moscato eller Riesling passar bättre till kex med smak av t.ex. choklad eller kanel.

Mariekex kan användas som en ingrediens i vissa maträtter med vin, speciellt i desserter och söta bakverk. De kan användas som bas för pajskal eller smulade över fruktkompotter för att ge textur och smak. Det kan vara en kul och kreativ twist att integrera Mariekex i vinbaserade recept.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar