Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Peppar

Peppar i vin-sammanhang kan ge en kryddig och lite het smakupplevelse. Det är vanligt att använda peppar i röda viner för att ge en extra dimension till smaken. Men det är viktigt att inte överdriva mängden peppar för att undvika att vinet blir obalanserat.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Peppar i vin-sammanhang är en smak som kan uppträda i vissa typer av vin, där vinet har en kryddig och pepprig smakton.

Viner som är gjorda av druvor som Syrah, Zinfandel och Cabernet Sauvignon har oftast en pepprig smakton.

Peppriga viner passar bra med maträtter som innehåller rött kött, grillade grönsaker eller kryddiga såser, då de kan förstärka smakerna i maten.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar