Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Citrus

Citrus är associerat med beskrivning av ett vin som friskt och fruktigt. Ett vin med välutvecklad citrus toner har oftast också en bitande fruktsyra. Citrus kan också besrkivas some ett parpalybegrepp som innefattar en mängd olika citrusfrukter som citron, lime, grape och apelsin. Oftast när man använder begreppet citrus så specificerar man begreppet med en ytterligare kommentar.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Sauvignon Blanc och Riesling är två druvor som ofta har en tydlig citruskaraktär i sina viner.

Ja, det är möjligt men ovanligt. I vissa fall kan en liten hint av citrus dyka upp i röda viner på grund av de komplexa smakprofilerna.

Andra vanliga smaker som ofta kombineras med citrus i vinet inkluderar äpple, päron, persika och mineraler.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar