Gröna marmeladkulor i vin-sammanhang beskriver en smakton som påminner om söta och syrliga godisbitar i grönt äpplesmak. Det är en vanlig smak i vissa vita viner, särskilt de som är gjorda av druvor som Chenin Blanc eller Muscat.
Gröna marmeladkulor i vin-sammanhang beskriver en smakton som påminner om söta och syrliga godisbitar i grönt äpplesmak. Det är en vanlig smak i vissa vita viner, särskilt de som är gjorda av druvor som Chenin Blanc eller Muscat.
Gröna marmeladkulor i vin-sammanhang beskriver en smakton som påminner om söta och syrliga godisbitar i grönt äpplesmak.
Chenin Blanc och Muscat är exempel på viner som ofta har en smak av gröna marmeladkulor. Andra viner som kan ha denna smakton är exempelvis Gewürztraminer och Riesling.
Smaken av gröna marmeladkulor kan komma från druvans naturliga aromer, särskilt när druvorna har hög sockerhalt. Denna smakton kan också påverkas av odlingsförhållanden och vinmakningstekniker, särskilt vid användning av kall jäsningstekniker som kan bidra till att behålla en hög syrahalt.