Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Kropp

Kropp i vin-sammanhang beskriver vinets tyngd och fyllighet i munnen. Det kan kännas som vinet tar plats i munnen och kan vara lätt, medium eller full kropp. Kroppen kan påverkas av faktorer som druvsort, alkoholhalt, sockerhalt, tanniner och syra. En högre kropp kan ge en mer koncentrerad och intensiv smakupplevelse.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Kropp i vin-sammanhang beskriver vinets tyngd och fyllighet i munnen.

Faktorer som påverkar vinets kropp inkluderar druvsort, alkoholhalt, sockerhalt, tanniner och syra.

Ett vin med hög kropp passar ofta bra till mat med starka smaker, som exempelvis grillat kött, grytor och kryddiga rätter. Det kan också fungera bra till feta och krämiga maträtter eller som ett självständigt vin att njuta av.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar