Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Lätt vin

Lätt vin i vin-sammanhang beskriver en vin med en lätt kropp, det vill säga ett vin som inte är tungt eller fylligt i munnen. Det kan ha en lägre alkoholhalt och en lättare smakprofil, med mindre intensiva smaker. Ett lätt vin är vanligtvis enklare att dricka och passar ofta bra till maträtter med milda smaker.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Lätt vin i vin-sammanhang beskriver en vin med en lätt kropp, det vill säga ett vin som inte är tungt eller fylligt i munnen.

Typiskt sett är vita viner och roséviner lättare i kroppen än röda viner. Men även inom rödvin kan det finnas lättare varianter, som exempelvis Pinot Noir.

Ett lätt vin passar ofta bra till maträtter med milda smaker, som exempelvis sallader, fisk och skaldjur eller pasta med lättare såser. Det kan också fungera som en fördrink eller ett lättare vin att dricka på egen hand.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar