Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Röda äpplen

När man smakar vin och upplever smaken av röda äpplen i vinet så syftar det vanligtvis på en syrlig smak som liknar smaken av en krispig, röd äppelsort. Det kan också innebära en lätt sötma som påminner om äppelsaft eller äppelmos. Röda äpplen är en vanlig smakprofil i viner som har en hög syrahalt och kan ofta hittas i exempelvis Chardonnay, Pinot Noir och Riesling.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ja, det är vanligt att smaken av röda äpplen i vin kombineras med smaker av andra frukter som till exempel päron, persika och citrusfrukter.

Smaken av röda äpplen är oftast en naturlig egenskap hos druvorna och uppstår under vinframställningen. Vissa vinstilar kan dock tillsättas smaker av röda äpplen för att förstärka smakprofilen.

För att uppleva smaken av röda äpplen på bästa sätt bör vinet serveras vid en temperatur mellan 10-12°C för vita viner och 14-16°C för röda viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar