Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Rostat bröd

Rostat bröd är en vanlig smakprofil i vin som kan liknas vid smaken av rostat bröd, nötter eller kaffe. Smaken av rostat bröd i vin kommer ofta från ekfat som används för att lagra vinet. Ekfaten ger vinet en rökig och rostad smakprofil som är populär bland många vinälskare.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Smaker som kan associeras med rostat bröd i vinet inkluderar vanilj, smör, kola och kaffe. Dessa smaker är ofta närvarande i ekfatslagrat vin där vinet har fått mogna på fat som tidigare använts för att lagra andra smakrika drycker.

Rostad brödsmak i vinet kommer vanligtvis från fatlagringen. Under fatlagringen tas smaker från fatet, vilket ger vinet en smak av rostad bröd eller toast.

Smaken av rostat bröd är vanlig i ekfatslagrade viner som exempelvis Chardonnay, Cabernet Sauvignon och Syrah.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar