Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Russin

Russin är en vanlig smakprofil i vin som påminner om den sötaktiga smaken och doften av torkade russin. Smaken av russin är vanligtvis associerad med söta viner som tawny portviner och dessertviner. Russin ger en fruktig och kryddig smak som är populär bland många vinälskare.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Smaken av russin är oftast förknippad med söta eller starka viner som tawny port, sherry och likörviner som vin doux naturel.

Smaken av russin i vinet kan komma både från tillsatta smaker och från druvorna själva. I vissa fall kan druvorna lämnas kvar på vinstocken för att torka ut och koncentrera sockret i druvorna, vilket ger en naturlig russinsmak i vinet.

Vin med smaken av russin passar bäst med starka smaker som choklad, nötter, torkad frukt och kraftfulla ostar. Det kan också vara ett bra komplement till efterrätter som pecanpaj, crème brûlée eller chokladtårta.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar