Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Salvia

Salvia, eller salviasmak, är en smakprofil som kan återfinnas i vissa viner. Det är en örtig smak som påminner om smaken av salviasmör eller salvia-te. Salviasmak kan vara särskilt framträdande i vita viner som Sauvignon Blanc, men kan också förekomma i röda viner som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Andra smaker som kan associeras med salvia i vinet inkluderar rosmarin, timjan och andra örtiga toner.

Salvia-smaken kan ofta hittas i viner som är kryddiga och örtiga, särskilt i röda viner som Sangiovese och Cabernet Sauvignon.

Salvia-smaken kan förhöja smaken av mat som serveras tillsammans med vinet, särskilt mat som innehåller örtiga smaker eller starka kryddor.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar