Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Vingummi

Vingummi är en smakbeskrivning i vin som ofta används för att beskriva en fruktig och söt smak, som påminner om den söta smaken av vingummi. Smaken är vanligtvis mer framträdande i yngre viner och kan ha toner av bär eller fruktcocktail. I allmänhet anses det vara en positiv smakprofil som gör vinet mer lättillgängligt och passande för en bredare publik.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Druvor som ofta ger smaker som påminner om vingummi inkluderar Zinfandel, Grenache och Syrah. Vinstilar som ofta har denna smakprofil är fruktiga och mjuka röda viner, såsom Beaujolais Nouveau och vissa kaliforniska röda viner.

Smaken av vingummi i vin beror vanligtvis på en kombination av fruktiga smaker från druvan och en liten mängd restsocker som lämnar en söt eftersmak.

Vin med smak av vingummi passar bra till rätter med smaker av rött eller mörkt kött, såsom grillad biff eller lamm, men fungerar också bra till smakrika vegetariska rätter, t.ex. vegetariska grytor eller grillade grönsaker.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar