Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Den ökande populariteten av goda roséviner

Den ökande populariteten av goda roséviner

Den ökande populariteten av goda roséviner

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 06 april 2012

För att vara ett gott rosévin idag, måste de vara krispiga och torra för att möta de avancerade smakerna hos moderna vindrickare. Men det är inte bara sötman som inverkar på hur man väljer goda viner.

De främsta rosé-producerande länderna:

  • Frankrike
  • Italien
  • Spanien

Rosévin görs på tre olika sätt, Saignee, Vin Gris eller Avfärgning. Alla metoderna används för att producerar bra roséviner. Men, där både Vin Gris och Saignee-metoderna anses kunna producera viner av mycket hög kvalitet, så anses avfärgning vara den sämsta metoden.

Om man letar efter exceptionellt goda roséviner, är det bra att veta att de som görs med Saignee-metoden anses vara allra bäst. Vinerna framställs genom att man drar ut en liten mängd fruktsaft under jäsningsprocessen. Sedan läggs rödvinssaft till den vita vingrunden för att framställa rosévinet. Det anses ge de bästa resultaten, men konservativa anser att de inte är ”äkta” roséviner, då de är en blandning av rött och vitt vin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Ett gott rosévin ska vara krispigt och torrt för att möta de avancerade smakerna hos moderna vindrickare.

De främsta rosé-producerande länderna är Frankrike, Italien och Spanien.

De tre olika sätten att producera rosévin är Saignee, Vin Gris och Avfärgning.

Avfärgning anses vara den sämsta metoden för att producera bra roséviner.

Saignee-metoden anses vara den bästa metoden för att producera exceptionellt goda roséviner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar