Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Laga mat med rödvin

Laga mat med rödvin

Laga mat med rödvin

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 07 september 2012

Om man försöker använda ett rött matlagningsvin i maten, så kommer upphettningen göra att det reduceras så mycket att endast de dåliga smakerna blir kvar. Men detta innebär inte att man måste köpa ett dyrt vin. Det betyder bara att röda viner man använder till matlagning i alla fall ska vara okej att dricka, så att de bra smakerna smittar av på maten.

Tre sätt att använda rödvin i matlagning:

  • Som marinad
  • Som matlagningsvätska
  • Som smaksättning på den färdiga maträtten

Egentligen kommer ett okej vin ge lika mycket smak till maten som ett högklassigt vin. Så spara dina pengar eller drick istället det dyrare vinet till maten istället.

Det största skälet till att man använder rött vin i matlagning är att vinet förstärker maträttens smaker. Därför krävs det en viss övning för att veta hur mycket man ska använda, för lite och det märks inte ens. Om man har för mycket vin tar vinets smaker över och övermannar resten av rätten. Med lite tid och övning får man en ny dimension på sina favoriträtter när man använder rött vin i matlagning.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

För att de bra smakerna i vinet smittar av på maten och endast de dåliga smakerna blir kvar när vinet reduceras under upphettning.

Som marinad, som matlagningsvätska och som smaksättning på den färdiga maträtten.

Nej, egentligen ger ett okej vin lika mycket smak till maten som ett högklassigt vin.

För att vinet förstärker maträttens smaker.

En viss övning krävs för att veta hur mycket rött vin man ska använda, för lite och det märks inte ens och om man har för mycket tar vinets smaker över och övermannar resten av rätten.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar