Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Läs mer om Merlot – en druva inkluderad i många berömda blandningar

Läs mer om Merlot – en druva inkluderad i många berömda blandningar

Läs mer om Merlot – en druva inkluderad i många berömda blandningar

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 11 november 2013

Enligt en undersökning som avslutades 2004 är Merlotdruvan den tredje vanligaste druvan i världen. Då fanns det över 260 000 hektar av dessa druvor planterade runt om i världen. De finns i 18 länder förutom Frankrike och föredrar mildare klimat då de mognar för tidigt vid högra värme.

Fakta om Merlotdruvan:

  • Höga nivåer av socker
  • Vinrankorna föredrar mildare klimat
  • Låg syra
  • Äldre rankor ger vinet mer karaktär

Viner som görs av Merlotdruvor är mellanfylliga och har låg syrlighet. Det gör att de är perfekta för nybörjare, då de är lena och lättdruckna. Många vitvinsälskare brukar undvika röda viner, men Merlotviner är med sin lenhet ett undantag.

Bland de många smaker som associeras med Merlotviner är choklad, russin, körsbär och björnbär de vanligaste. När Merlot används i en blandning kan de ge smak av lakrits och kryddor. Vissa menar att vinerna som produceras i kallare klimat kan smaka som sparris och gröna bönor.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Merlotdruvan är den tredje vanligaste druvan i världen enligt en undersökning från 2004.

Merlotdruvan finns i 18 länder förutom Frankrike.

Merlotdruvan föredrar mildare klimat då de mognar för tidigt vid högre värme.

Vinet kan få mer karaktär om det görs av äldre Merlotrankor.

Choklad, russin, körsbär och björnbär är vanliga smaker som associeras med Merlotviner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar