Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Bli festens drottning och bjud på utsökt bål med vin

Bli festens drottning och bjud på utsökt bål med vin

Bli festens drottning och bjud på utsökt bål med vin

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 02 januari 2015

Vissa föredrar att servera bål med vin med endast frukter tillsatta, medan andra tillför andra drycker som fruktsoda eller juice. Viktigt är att det smakar gott och ser fruktigt ut, dock finns det några hemliga tricks som gör din bål med vin till något alldeles extra.

  • Tillsätter du gurka till bålen fångar denna upp mineraliteten av vinet och skapar således mer balans. Ett bra tips för att öka komplexiteten på hela bålet.
  • Ett annat tips är att förbereda en mix av smakrika kryddor, som peppar, ingefära eller chili för att sätta sting på bålen.
  • Det går även att steka upp olika frukter och använda saften som tillsats i bålen, då denna smakar mer än de traditionellt tillsatta fruktbitarna.
  • Glöm heller inte i att se till att tillsätta lite frukter som utsendemässigt förbättrar ditt bål med vin.

Då är alltså de hemliga ingredienserna presenterade, men vilka viner passar när man gör bål med vin. Denna triviala information följer.

  • Vitt vin, rosé vin och mousserande vin passar alla utmärkt som vinbas i bål.
  • Att tänka på är att välja ett vin som är lätt och fruktigt och endast lagrat i ståltank. Ekfats toner är inte att rekommendera när det kommer till bål baserat på vin.
  • En dos av starkare alkohol går att kombinera med ditt vin bål, dock smaka av och så till att bålet inte smakar spritstarkt.

Att skapa den perfekta sommarbålen med vin går alltså att göra i olika kombinationer med olika typer av vin och extra ingredienser. Den enda typen av vin som bör utelämnas är rött vin, då detta i kombination med juice, fruktsoda och frukter blir något helt annat; Sangria, som förtjänar en helt egen artikel.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Man kan tillsätta gurka för att öka balansen och smakrika kryddor som peppar, ingefära eller chili för att sätta sting på bålen.

Vitt vin, rosé vin och mousserande vin passar alla utmärkt som vinbas i bål.

Rött vin i kombination med juice, fruktsoda och frukter blir något helt annat; Sangria, som förtjänar en helt egen artikel.

Ja, det går att kombinera med en dos av starkare alkohol, men man bör smaka av och se till att bålet inte smakar spritstarkt.

Ett lätt och fruktigt vin passar bäst som bas i en bål med vin då det ger en frisk och fruktig smak. Ekfats toner är inte att rekommendera när det kommer till bål baserat på vin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar