Om man ska bjuda på grillat kött, som en tjock, marmorerad köttbit eller en rådjursbiff, är en fin Cabernet Sauvignon det bästa valet för grillat. De höga tanninnivåerna i detta vin är det perfekta valet, då vinet genomskär köttets och fettets kraftfulla smaker.
Populära hopparningar av Cabernet Sauvignon och grillat kött:
- Alla typer av nötkött
- Rådjur och annat vilt
- Sotade rätter, som fläsk, lamm och fisk
Det finns andra röda viner som också passar okej till grillat kött, men det finns någonting i alla lager av mörka frukter som gör att Cabernet Sauvignon är det perfekta komplementet.
Många anser att det är blandningen av rök, vanilj och kryddor som skapas när vinet ekfatslagras som gör den stora skillnaden. Oavsett om man serverar hamburgare eller en T-benstek, så är Cabernet Sauvignon det bästa valet för grillat kött, då de olika smakerna kompletterar varandra perfekt.