För att kunna para ihop Cabernet Sauvignon med kött, måste man kunna lite om just detta vin. En bra Cabernet Sauvignon bör lagras i minst 5 till 10 år innan det serveras. Detta ger vinet gott om tid att mogna, fullt utveckla sina smaker och få en riktig bouquet.
Populära val av kött att servera till Cabernet Sauvignon:
- Rött kött, som nöt, lamm och vilt.
- Mustiga köttgrytor med nöt och vilt.
- Pastarätter med köttfärssås.
En fin Cabernet Sauvignon har höga tanninnivåer, som ger vinets dess unika karaktär. De har smaker som blåbär, björnbär, kryddor, plommon, tobak, körsbär och vanilj, beroende på hur vinet har lagrats.
När man ska matcha Cabernet Sauvignon och kött är det viktigt att tänka på att dessa viner har starka smaker och är mycket fylliga. Det går att matcha dem med magrare kött, men vinets kraftfullhet kan lätt övermanna rättens smaker och passar mycket bättre till rött kött och mäktigare rätter.