Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Champagne som matvin – den bästa maten att servera till

Champagne som matvin – den bästa maten att servera till

Champagne som matvin – den bästa maten att servera till

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 17 september 2014

Det finns egentligen inte ett fel tillfälle att servera champagne, men när du parar ihop det med viss mat så kan resultatet inte bli annat än underbart. Den syrliga, torra smaken av en bra champagne går bättre ihop med många lättare maträtter och tilltugg, snarare än rött kött eller söta desserter.


Det bästa sättet för att få reda på vilken slags mat som ska serveras till champagne är att prova att kombinera drycken med dina favoriträtter och -snacks. Du kommer snart att hitta lyckade smakkombinationer.

Tänk på att matcha olika sorters champagne med olika rätter och snacks. Torr champagne passar oftast bäst till salta smaker, och söt champagne passar bäst till frukter.


Fyra populära snittar till champagne recept:

  • Servera med ost: En fyllig champagne av hög kvalitet passar utmärkt till de flesta hårda ostar, exempelvis cheddar, parmesan och Gouda. Den går också bra ihop med mjuka ostar som brie och många olika getostar.
  • Servera med sushi: Den smöriga smaken fisken i kombination med det lätta riset gör sig väl med en torr champagne. Experterna menar att champagne är den perfekta palettrengöraren mellan tuggorna.
  • Servera med frukt: Om du serverar dina gäster en skål med bär och ett glas champagne kommer de att känna sig saliga. Frukter med kärnor, som persikor och plommon, är också utmärkta val.
  • Salta snacks: Trots att det kan tyckas vara en märklig kombination är salta snacks, som chips, jordnötter och popcorn, ett recept för en lyckad kväll.

Här finns några läckra recept med skaldjur:

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Champagne och snittar går som handen i handsken, välj gärna snittar som är lite lättare och fräschare i stilen.

Till champagne passar det bra att servera milda ostar, skaldjur, salta snacks eller varför inte en toastskagen?

Ost är en perfekt kompanjon till champagne, se bara till att välja en mildare ost då kraftigare ostar med skarp smak lätt tar över champagnen i smak.

Lättare maträtter och tilltugg, som ost, sushi, frukt och salta snacks.

Torr champagne.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar