Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Förhöj ostronen med rätt champagne

Förhöj ostronen med rätt champagne

Förhöj ostronen med rätt champagne

Om man ska servera champagne till ostron, måste man välja vinet med stor omsorg. Den viktigaste faktorn i valet av vilken champagne man ska bjuda på till ostron ligger i hur ostronen serveras. Till exempel passar färska ostron som äts direkt ur skalet bäst med en Blanc de Blancs, då champagnens lätta syrlighet framhäver ostronets smaker.

Snabbmeny för denna artikel

Tips för att servera champagne med ostron:

  • Servera Blanc de Blancs med färska eller ångkokta ostron, den lätta syrligheten är det perfekta komplementet.
  • Servera inte starka såser tillsammans med champagne och ostron, då de kan övermanna vinets smaker.
  • Champagne passar perfekt till friterade ostron, då syran i vinet tränger igenom frityrsmeten och oljan.

Ett av många skäl till att champagne och ostron passar så bra ihop är att mineralerna som kan smakas i de flesta champagner kompletterar havets mineralitet som är så framstående i ostronen.

När man bjuder på champagne till ostron, är det bra att tänka på att man kan känna smaken av hav i färska ostron. Och när man tar en klunk champagne transporteras man direkt till de kalkiga, mineralrika kullarna i Frankrike där dessa fantastiska mousserade viner framställs.

Bildgalleri – Ostron till champagne

Visste du detta om Ostron och Champagne?

  • Visste du att den perfekta matchningen för skaldjur är Blanc de Blanc Champagnes eftersom den har starka citrussmaker.
  • Visste du att vintage (lagrade) champagner som jästaktig karaktär med umamikaraktärsförstärkare passar än bättre till just ostron.
  • Visste du att ostron med brut champagne med låg grad socker går väldigt bra ihop.
  • Visste du att stekt ostron med champagne är en perfekt matmatchning.
  • Visste du att ostron med champagne är en utmärkt matkombination på grund av umamismaker.

Film om Ostron och Champagne

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Den bästa typen av champagne för att äta med ostron är en torr champagne. En torr champagne har lägre alkoholhalt än andra typer av champagne. Detta gör det lättare att dricka utan att bli för berusad.

En Blanc de Blancs passar bäst till färska ostron, då dess lätta syrlighet framhäver ostronets smaker.

Man bör undvika att servera champagne tillsammans med starka såser, då de kan övermanna vinets smaker.

Färska eller ångkokta ostron passar bäst till champagne.

Champagne passar perfekt till friterade ostron, då syran i vinet tränger igenom frityrsmeten och oljan.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar