Saknar du inspiration till sätt att skämma bort dina gäster läs längre ner där vi listar förslag på gott till Champagne.
När man tänker på gott till Champagne är det främst anklever och rysk kaviar som omskrivs. En generell regel är att servera lätta rätter till Champagne för att låta de exklusiva bubblorna få stå själva i centrum. Men självklart är detta bara en generell rekommendation som inte alltid stämmer.
- Till lättare Blanc de blancs Champagner passar löjromtoast, skaldjur och ostron.
- Kraftigare Champagner gjorda på Pinot Noir avnjuts bäst i kombination med fisk.
- Äldre årgångschampagner blir gastronomiska fyrverkerier när de ackompanjeras av de klassiska tillbehören anklever och rysk kaviar.
Självklart finns det mycket mer gott till Champagne. Hemmagjorda pecorinichips, lufttorkad spansk skinka, jordgubbar; listan är lång. Vill du servera mer av en maträtt rekommenderas följande.
- Till förrätt kan du skämma bort dina gäster med ryska blinier med löjrom och crème fraiche.
- Ett förslag på varmrätt är Carpaccio på sotad tonfisk med ört-mandelolja och en fräsch grönsallad.
- Som tredje rätt rekommenderar vi krämiga ostar som brie eller något så enkelt som svenska solmogna jordgubbar.
Eftersom Champagne är så utsökt i sig kombineras det således bäst med lätta tilltugg och passar utmärkt som aperitif. Champagnedieten där mindre men lyxigare mat kombineras med ett glas Champagne eller två om dagen har inte blivit populär för ingenting!