Recept av vit choklad pannacottamousse
Väl gärna en choklad av ett bra kvalitetsmärke och förhöj smaken med en liten, minimal nypa salt (istället för socker). Du kan enkelt lägga några myntablad och fräscha bär på toppen. Krångligare behöver det inte vara.
Snabbmeny för denna artikel
- Steg för att förbereda
- Vinjournalens tips på dessertvin till pannacotta
- Bildgalleri – Pannacotta till vin
- Frågor och svar
Ingredienser:
- 1,5 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång, snitta och skrapa ur fröna
- 1 tsk vaniljpulver
- en liten nypa salt
- 80 g vit chokladkaka av god sort
Steg för att förbereda:
- Blötlägg geletinblad i kallt vatten.
- Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med den snittade vaniljstången och de urskrapade frön samt vaniljpulvret.
- Låt allt sjuda på svag värme någon minut.
- Byt chokladkakan i mindre bitar, lägg i grädden och smält chokladen.
- Ta nu bort kastrullen från värmen.
- Krama lätt ur vattnet ur geletinbladen och lägg i chokladblandningen.
- Blanda lätt så att gelatinbladen smälter in fint.
- Lägg in pannacottan i formar.
- Låt stå 3 timmar eller över natten.
Dekoration – färska bär och mynta blad!
Bildgalleri – Pannacotta till vin
Läs mer om dessertviner:
- Vit chokladlikör, som drink eller efterrätt
- Köpguide för dessertvin
- Dessert Viner för alla tillfällen