När man tacklar problemet från det här hållet, måste man tänka på måltidens smaker. Roséviner och champagner smakar likt vita viner och champagner. De är lätta, krispiga och fruktiga, men rosé har en något djärvare fruktsmak. Det ger dig fler alternativ när man ska välja rätt rosé att servera till mat.
Rätt rosé att servera till mat:
- Torr rosé: Det perfekta valet för varma och kalla förrätter, pizza och Medelhavsköket.
- Halvtorr rosé: Perfekt till sallader, grillat kött, skaldjur och det mesta annat.
- Söt rosé: Desserter.
Som du ser så finns det mycket att välja bland när man serverar rosé till mat. Trots alla olika rekommendationer för att matcha rosé med mat, så finns det en sak man måste tänka på.
Man kan välja vilken sorts rosé som helts, så länge man själv tycker att den smakar gott. Det är viktigare än vad någon annan anser vara den ultimata kombinationen av mat och rosé.