Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Så väljer du rätt slags mat att servera till ditt Malbec-vin

Så väljer du rätt slags mat att servera till ditt Malbec-vin

Så väljer du rätt slags mat att servera till ditt Malbec-vin

Bland de klassiska typerna av mat som passar bäst till en bra argentinsk Malbec finns de flesta sorterna av rött kött. Vinet är det perfekta valet för din nästa grillfest, då dess rustika smaker och sträva textur passar bra till en blodig biff eller hamburgare. Rött kött har enzymer som mjukar upp vinets tanniner och låter dess fruktiga smaker blomma ut.

Annat kött som passar till Malbec-viner:

  • Köttgryta
  • Revbensspjäll
  • Filet Mignon
  • Grillat fläskkött

Nöt och fläskkött är jättebra val, men om du är ute efter den rätta maträtten att servera till Malbec-vin ska du tänka på fisk. Här ska du leta efter fisk med starkare smaker, som tonfisk, hälleflundra och framförallt lax.

Du kan också välja nästan vilken slags kryddstark indisk eller mexikans maträtt som helst att servera till Malbec-vin. Det finns få röda viner som passar till kryddig mat, men dessa viner matchar de kryddstarka rätterna från båda länderna väldigt bra.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

De flesta sorterna av rött kött.

Rött kött har enzymer som mjukar upp vinets tanniner och låter dess fruktiga smaker blomma ut.

Köttgryta, revbensspjäll, filet mignon och grillat fläskkött.

Fisk med starkare smaker, som tonfisk, hälleflundra och framförallt lax.

Nästan vilken slags kryddstark indisk eller mexikans maträtt som helst.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar