Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Delikata maträtter att servera med Merlotviner

Delikata maträtter att servera med Merlotviner

Delikata maträtter att servera med Merlotviner

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 20 oktober 2014

Merlotviner finns från lättdruckna till fylliga till de vällagrade och komplexa viner, som dricks av de mest luttrade kännarna. Därför bör ditt val av mat att servera till Merlot vara lika differentierade.

Att matcha rätt mat till Merlotviner:

  • Lätt Merlot: Rätter som pizza, pasta med tomatsås och grillad kyckling.
  • Mellanfyllig Merlot: Rätter som anka, lamm och nötkött.
  • Tyngre Merlot: Kryddiga rätter, pasta med köttsåser, sotad lax.

När du funderar på vilka rätter du vill servera är det viktigt att också tänka på tillbehören. Rostade eller karamelliserade grönsaker har en sötma som kommer att komplettera vinet. Detsamma gäller grönsaker som röd paprika, squash och rödbetor.

När du letar efter lite mer speciell mat att servera till Merlot-viner, tänk på den naturliga sötman dessa viner har. De är det perfekta komplementet till milt kryddiga rätter, så undvik kök med starka kryddor, som Thailand eller Indien. Prova istället rätter med sotad fisk, som kommer att passa bättre till vinet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Rätter som pizza, pasta med tomatsås och grillad kyckling.

Rätter som anka, lamm och nötkött.

Kryddiga rätter, pasta med köttsåser, sotad lax.

Rostade eller karamelliserade grönsaker, röd paprika, squash och rödbetor.

Mat med starka kryddor, som thailändsk eller indisk mat, bör undvikas. Istället kan man prova rätter med sotad fisk.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar