Det viktigaste att tänka på när man väljer ett aperitifvin är att välja ett vin med milda smaker. Man vill inte välja ett vin som är så kraftfullt att det övermannar förrätten eller bedövar smaklökarna så pass att man inte kan uppskatta smakerna av huvudrätten.
Perfekta aptitretare att bjuda på när man serverar champagne som aperitifvin:
- Getostfyllda dadlar: De söta dadlarna och den skarpa osten är det perfekta komplementet till en Blanc de Blanc.
- Baconinlindade pilgrimsmusslor: Dessa salta tilltugg är perfekta till favoritbubblet.
- Sushi: En utmärkt förrätt till många huvudrätter och passar bra till Pinot Noir- champagner.
Oavsett om man ska bjuda på champagne med eller utan mat, så är det viktigt att ha huvudrätten i åtanke. Alla måltider som har flera olika viner som tillbehör bör flyta från början till slutet.
När man väljer en champagne som aperitifvin, bör man välja en Blanc de Blanc eller rosé med milda aptitretare innan en lätt huvudrätt. Man kan bjuda på en Pinot Noir eller Pinot Meunier- champagne när förrätten eller huvudrätten har djärvare smaker.