Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Kan man servera rött vin till fläskkött?

Kan man servera rött vin till fläskkött?

Kan man servera rött vin till fläskkött?

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 15 januari 2013

När man undrar om man ska servera rött vin till fläskkött, bör man först veta vilken del av grisen man ska servera. Man ska också besluta vilken typ av sås, om någon, man kommer att servera till köttet. Detta kan inverka på valet av vin.

Så serverar man rött vin till fläsk:

  • Pinot Noir, Zinfandel: Fläskfilé
  • Beaujolais, Pinot Noir: Skinkstek
  • Tempranillo, Rosé från Provence: Grillade revbensspjäll

Det finns många olika fantastiska delar av grisen som lugnt kan matchas med röda viner. Som med alla andra mat- och vinkombinationer gäller det att inte låta vinets smaker övermanna matens. Ju mäktigare sås och tjockare kött, desto bättre passar röda viner med fläskkött.

Dessvärre är mycket av fläskköttet idag otroligt magert, vilket gör att de inte passar lika bra till röda viner. Om man fortfarande vill dricka rött vin till magert fläskkött, ska man välja ett lätt vin som Pinot Noir istället för exempelvis Merlot. Men det viktigaste är naturligtvis att man själv tycker att det smakar gott.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Vilken del av grisen man ska servera och vilken typ av sås man kommer att servera till köttet.

Pinot Noir och Zinfandel.

Beaujolais och Pinot Noir.

Tempranillo och Rosé från Provence.

Eftersom det är magert kan det vara svårt att hitta ett rött vin som inte övermannar matens smaker, men ett lätt vin som Pinot Noir kan fungera bra.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar