Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Serverat! Kryddig kyckling med god Zinfandel

Serverat! Kryddig kyckling med god Zinfandel

Serverat! Kryddig kyckling med god Zinfandel

Kryddiga kycklingvingar

  • Gör en kryddsås av lika delar balsamvinäger och olja. Krydda med cayennepeppar, pressad vitlök och blanda ihop allt med några skedar chilisås. Rör i någon matsked crème fraiche och några droppar vatten. Rör ihop allt så det bli krämigt.
  • Värm ugnen på 250°.
  • Pensla kycklingvingarna med marinaden och lägg i en ugnsfast form. Stek på vingarna 30 minuter i ugnen tills de är bruna och krispiga.
  • Kombinera med en fruktig och syrlig kall Zinfandel som är idealisk tillsammans med den kryddiga såsen och kycklingen. Och varför inte ett lättvin?

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Serverat är en artikelserie som ger tips på maträtter och passande viner.

Receptet innehåller kryddiga kycklingvingar som penslas med en marinad av balsamvinäger, olja, cayennepeppar, vitlök, chilisås, crème fraiche och vatten. Kycklingvingarna steks i ugnen i 30 minuter och kombineras sedan med en fruktig och syrlig kall Zinfandel.

Barefoot White Zinfandel (nr 2215) rekommenderas som ett fruktigt, syrligt och smakrikt lättvinsrosé från Kalifornien med endast 8,5% alkohol. Vinet har en frisk smak med inslag av jordgubbar, geléhallon och persika.

Barefoot White Zinfandel har en alkoholhalt på endast 8,5%.

Barefoot White Zinfandel bör serveras ordentligt kyld. Vinet finns även som boxvin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar