Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Amarone Classico – Kärnan av Valpolicella

Amarone Classico – Kärnan av Valpolicella

Amarone Classico – Kärnan av Valpolicella

Sedan placeras druvorna på stråmattor för att torka, en process som kallas för rasinate eller appassimento, vilket gör så att smakerna och sockerhalten koncentreras. I vissa avseenden påminner det om det sätt som fransmännen framställer sin Vin de Paille.

De bästa Amarone Classico-vinerna:

  • Villa Girardi Amarone Della Valpolicella Classico
  • Sartori di Verona Amarone Della Valpolicella Classico Corte Bra
  • Tedeschi Amarone Della Valpolicella Classico
  • Tedeschi Amarone Della Valpolicella Classico Capitel Monte Olmi
  • Amarone Della Valpolicella Classico DOC Lenotti

Många av vingårdarna använder sig fortfarande av de traditionella torkmetoderna, men allt fler har börjat med specialdesignade torkkammare som har bättre kontroll på torkningsprocessen. Den här metoden tar också ner risken för Botrytis cinerea (mögel) avsevärt. För att framställa Amarone Classico används bara skördens bästa druvor.

De får torka i 120 dagar, men den tiden varierar beroende på skördens kvalitet. Resultatet av denna process, oavsett vilken metod som används, är druvor med höga nivåer av tanniner och socker och lite fukt. De producerar Amarone Classico-viner som är välbalanserade med överlägsna smaker och extremt höga alkoholhalter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Det är en process där druvorna placeras på stråmattor för att torka, vilket koncentrerar smakerna och sockerhalten.

I vissa avseenden påminner framställningen av Amarone Classico om det sätt som fransmännen framställer sin Vin de Paille.

Villa Girardi Amarone Della Valpolicella Classico, Sartori di Verona Amarone Della Valpolicella Classico Corte Bra, Tedeschi Amarone Della Valpolicella Classico, Tedeschi Amarone Della Valpolicella Classico Capitel Monte Olmi, och Amarone Della Valpolicella Classico DOC Lenotti.

Allt fler vingårdar har börjat använda specialdesignade torkkammare som har bättre kontroll på torkningsprocessen.

Druvorna som används för att framställa Amarone Classico är skördens bästa druvor som får torka i 120 dagar, vilket resulterar i höga nivåer av tanniner och socker och lite fukt. De producerar Amarone Classico-viner som är välbalanserade med överlägsna smaker och extremt höga alkoholhalter.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar