Ännu idag odlas den grekiska Agiorgitiko-druvan främst i Peloponnese-regionen. Men det finns några vingårdar över hela landet som också odlar dessa fantastiska druvor. Majoriteten av odlingarna finns i Onomasia Proelefsis Anoteras Poiotitos (OPAP) eller Appellation of Origin Quality of Nemea.
Andra namn för den grekiska Agiorgitiko-druvan:
- Mavro
- Mavro Nemeas
- Mavronemeas
Här växer Agiorgitiko-druvan på olika nivåer, från 250 till 800 meter över havet. De anses vara väldiga härdiga druvor, som ger stor utdelning varje skörd. Druvorna själva är djupt mörkblå och anses vara de mörkaste av de inhemska grekiska druvorna.
Viner som görs av Agiorgitiko-druvan måste lagras på fat i minst ett år innan de buteljeras. Vinerna har en alkoholhalt på runt 13% och kommer till sin rätt efter 10 års lagring. De flesta vinerna görs på enbart Agiorgitiko, men det förkommer också blandningar.