Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Läs allt om Chianti Classico – ett vinområde i hjärtat av Toscana

Läs allt om Chianti Classico – ett vinområde i hjärtat av Toscana

Läs allt om Chianti Classico – ett vinområde i hjärtat av Toscana

Chianti Classico-vinerna anses vara de bästa av de bästa och har en stadig kropp och starka tanniner. Syrligheten ligger runt mellan till högt och, som alla viner på Sangiovese-druvan, har de smak av körsbär. Underregionen är indelad i fyra zoner och vinerna verkar ha karaktär efter den zon de kommer ifrån.

Zoner för Chianti Classico-viner:

  • Radda in Chianti
  • Greve in Chianti
  • Gaiole in Chianti
  • Castellina in Chianti

Chianti Classico-viner från Radda-zonen har fylligast och mest mogen smak. De framställda i Gaiole-zonen har rykte om sig att ha komplex struktur och stadiga tanniner. Classico-viner från Greve-zonen är kända för sina väldigt koncentrerade smaker och viner skapade i Castellina-området är de mest sköra i smak och textur.

Alla Chianti Classic-viner produceras under Consorzio del Vino Chianti Classicos vakande ögon. Det är en organisation av vinproducenter från Chianti Classico-området. Deras enda mål är att hålla kvalitén på vinerna som produceras här under uppsikt och försäkra att det inte finns någon förekomst av vinbedrägeri.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Sangiovese-druvan används för att producera Chianti Classico-viner.

Syrligheten i Chianti Classico-viner ligger mellan till högt.

Chianti Classico-området är indelat i fyra zoner.

Radda-zonen är känd för att producera Chianti Classico-viner med mest mogen smak.

Consorzio del Vino Chianti Classicos syfte är att hålla kvalitén på vinerna som produceras i Chianti Classico-området under uppsikt och försäkra att det inte finns någon förekomst av vinbedrägeri.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar