Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Rosévin från Provence har en lång historia

Rosévin från Provence har en lång historia

Rosévin från Provence har en lång historia

Assistant Editor
Assistant Editor | 17 september 2014

Rosévin från Provence utgör runt 40% av landets totala rosévinsproduktion och runt 5,5% av världsproduktionen av detta omåttligt populära vin. Provence är den enda regionen i världen som specialiserar på denna vinsort. Roséviner utgör 87% av regionens vinproduktion.

Tillfällen då rosévin från Provence passar perfekt:

  • Picknics
  • Romantiska middagar
  • Möhippor
  • Bröllop

Generationer av erfarenhet har gjort Provence överlägsna i produktionen av roséviner. Det kan ha en roll i att de viner som produceras här anses vara bland de bästa i världen. När man tänker på rosévin, tänker man på Provence.

2012 ökade vinexporten till bara USA med 41% och förväntas växa i takt med populariteten av dessa viner. De flesta verkar tro att roséviner har söta smaker, men detta stämmer inte alltid på roséviner från Provence. Vinerna som produceras här har många olika färgtoner, nivåer av sötma och smaker. Alla är dock krispiga, torra och livfulla, som gör dem till mångsidiga och populära viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Cirka 5,5%.

Rosévin

Picknics, romantiska middagar, möhippor och bröllop.

Generationer av erfarenhet har gjort Provence överlägsna i produktionen av roséviner.

De har många olika färgtoner, nivåer av sötma och smaker, men är alla krispiga, torra och livfulla, vilket gör dem till mångsidiga och populära viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar