Vingårdarna i Rioja producerar fantastiska vita viner, som passar lika bra till mat som utan. Tänk på att, trots att det finns många bra vita viner från landet, anses de ifrån Riojaregionen vara de allra bästa.
Det finns tre typer av vita Riojaviner:
- De som görs på 100% Viura-druvor, har en krispig, frisk smak och ekfatslagras inte.
- De som är mer traditionella, ekfatslagras länge, och kan ha en liten andel Malaysia-druvor.
- De som jäses i ekfat, men lagras kort eller inte alls på ekfat.
De vinerna som inte lagras på ekfat är moderna viner, med klara fruktiga smaker, som passar bra till lätta, milt kryddade rätter. De som lagras länge på ekfat framställs på samma sätt som alla Reserva eller Gran Reserva-viner. De är mycket fylliga och har djupa, rika smaker som har starka toner av ek.
Den tredje typen av vit Rioja har blivit mycket populär under senare tid. Dessa viner har fortfarande de krispiga, rena smakerna av de olagrade vinerna, men med en hint av ek som gör dem lite intressantare.