Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Vad är alkoholfritt vin?

Vad är alkoholfritt vin?

Vad är alkoholfritt vin?

Assistant Editor
Assistant Editor | 26 april 2013

Det går att köpa alkoholfria viner med samma märkning som vanliga viner, d.v.s. Merlot, Chardonnay, Riesling osv. Det finns fler och fler sorters alkoholfria viner på marknaden, då de är det perfekta valet för den som vill kunna njuta av ett glas gott vin, men som inte vill eller kan dricka alkohol.

Steg för att göra alkoholfria viner:

  • Jäses på samma sätt som vanligt vin.
  • Alkoholen tas bort med gravitationsmetoden eller destillering.
  • Kvarvarande vin rekonstrueras från sirap med vatten eller druvjuice.

Processen av att framställa alkoholfria viner varierar lite från vingård till vingård, vilket kan påverka smakerna och kvaliteten på vinet. Som med vanliga viner jäses de på samma sätt för de olika sorterna, exempelvis på ekfat.

Den största skillnaden mellan de olika producenterna är hur alkoholen tas bort. En del vingårdar använder sig av gravitations-metoden, där man dränerar bort de tyngre safterna från botten av tunnan. Andra kokar bort alkoholen. Resultatet av båda metoderna är en tjock sirap, som måste rekonstrueras för att bli vin. Detta görs genom att blanda i antingen vatten eller druvjuice och blir en flaska av ditt favoritvin, men utan alkohol.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Alkoholfritt vin är vin som har tagits bort alkoholen från, men som har samma märkning som vanliga viner.

Det finns fler och fler sorters alkoholfria viner på marknaden, inklusive Merlot, Chardonnay, Riesling och många fler.

Alkoholfria viner jäses på samma sätt som vanligt vin, men alkoholen tas bort med gravitationsmetoden eller destillering. Kvarvarande vin rekonstrueras från sirap med vatten eller druvjuice.

Ja, processen för att framställa alkoholfria viner varierar lite från vingård till vingård, vilket kan påverka smakerna och kvaliteten på vinet.

Den största skillnaden mellan olika producenter av alkoholfria viner är hur alkoholen tas bort. En del vingårdar använder sig av gravitationsmetoden, medan andra kokar bort alkoholen. Resultatet av båda metoderna är en tjock sirap, som måste rekonstrueras för att bli vin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar