Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Lär dig om vinproduktion i området Brunello di Montalcino

Lär dig om vinproduktion i området Brunello di Montalcino

Lär dig om vinproduktion i området Brunello di Montalcino

Assistant Editor
Assistant Editor | 05 oktober 2012

Marken i sig måste prepareras noggrant. De flesta vinrankorna behöver näringsfattiga jordar, men bara på ytan. Detta uppmuntrar vinrankornas rätter att gräva sig djupare ner i marken i jakt på de näringsämnen som behövs för att kunna framställa bra årgångar av Brunello di Montalcino-viner.

Det finns många fantastiska årgångar av Brunello di Montalcino-viner:

  • 1888 anses vara en av de första riktigt fantastiska årgångarna.
  • 1961 var ett femstjärnigt år.
  • 2009 var ett femstjärnigt år.

Vinrankorna måste bli omhändertagna hela den långa sommaren av några av de skickligaste bönderna i världen. Rankorna måste trimmas, lövverket klippas tillbaka, så att druvorna får så mycket solljus som möjligt, och druvorna måste skördas i precis rätt tid. Sedan måste vinmästaren avgöra den perfekta jäsningstiden och temperaturen.

När vinerna väl har jäst placeras de i tankar för att lagras i minst två år och flyttas sedan över till nya ekfat i minst två år till, för att fullgöra lagringsprocessen. Riserva-viner lagras i minst fem år. För att ytterligare försäkra sig om en lyckad årgång av Brunello di Montalcino-vin, lagras de på flaskor i 4 till 6 månader innan de är redo att säljas. Det här är vad som krävs för att tillverka viner av toppklass, men det viktigaste är att ha vinrankor av högsta möjliga kvalitet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Vinrankorna behöver näringsfattiga jordar, men bara på ytan för att uppmuntra rötterna att gräva sig djupare ner i marken.

1888, 1961 och 2009 anses vara fantastiska årgångar.

Vinrankorna måste trimmas, lövverket klippas tillbaka för att druvorna ska få så mycket solljus som möjligt, och druvorna måste skördas i precis rätt tid.

Vinerna lagras i minst två år i tankar och sedan i minst två år i nya ekfat. Riserva-viner lagras i minst fem år.

Vinerna lagras på flaskor i 4 till 6 månader innan de är redo att säljas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar