Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tester

»  Brunello di Montalcino (12357)

Brunello di Montalcino (12357)

Brunello di Montalcino (12357)

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 07 december 2012

Smak:Detta kryddiga rödvin har en kryddig smak med en viss fatkaraktär. Övriga smakprofiler är torkade körsbär, salvia, tobak, kakao och örter som salvia. Vinet är välbalanserat med bra syranivå och en viss strävhet.

Framställning:Detta vin är framställt av brunellodruvan som man kommit fram till genom experiment är densamma som sangiovese grosso. Vinet är lagrat på slovenska ekfat vilket märks på smaken.

Brunello di Montalcino:Vindistriktet Brunello di Montalcino ligger runt staden Montalcino, cirka 120 kilometer söder om Florence. Det är en del av det större vindistriktet Toscana. De tidigaste spåren av de första varianterna av nutidens Brunelloviner kan spåras ända tillbaka till 1300-talet. På 1800-talet började viner från Montalcinoområdet anses som de bästa vinerna i hela Toscana och sedan dess har distriktet mer eller mindre behållit detta goda rykte. På 1980-talet var regionen den första som erhöll DOC (Denominazione di Origine Controllata)-status, vilket innebär en kvalitetsstämpel som ges till italienska viner och matvaror med hög kvalitetsstandard.

Col d’Orcia:Som namnet antyder ligger vinproducenten Col d’Orcias egendomar på en kulle med utsikt över floden Orcia. Företagets vingårdar använder organiska odlingsmetoder och är kända för hög kvalitet. Col D’Orcia är den största vintillverkaren i Toscana som erhålligt ett certifikat för organisk odling. Företaget grundades runt 1890 och är därmed en av de äldsta vintillverkarna i Montalcinoområdet Col d’Orcia är idag ett av de aktivare företagen inom forskning och utveckling av relationen mellan vintillverkning och miljön.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Brunello di Montalcino framställs av brunellodruvan, som är densamma som sangiovese grosso.

Brunello di Montalcino har en kryddig smak med en viss fatkaraktär. Andra smakprofiler inkluderar torkade körsbär, salvia, tobak, kakao och örter som salvia. Vinet är välbalanserat med bra syranivå och en viss strävhet.

Vindistriktet Brunello di Montalcino ligger runt staden Montalcino, cirka 120 kilometer söder om Florence. Det är en del av det större vindistriktet Toscana.

På 1980-talet var Brunello di Montalcino det första vindistriktet som erhöll DOC (Denominazione di Origine Controllata)-status, vilket innebär en kvalitetsstämpel som ges till italienska viner och matvaror med hög kvalitetsstandard.

Col d’Orcia är en vintillverkare i Montalcinoområdet som är känd för hög kvalitet och organisk odling. Företaget grundades runt 1890 och är därmed en av de äldsta vintillverkarna i området.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar