Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tester

»  Velletri Riserva (22314)

Velletri Riserva (22314)

Velletri Riserva (22314)

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 13 april 2015

Smak:Detta vin karakteriseras främst av sin utvecklade och kryddiga smak. Fat, fikon, russin och kakao är de tendenser som främst anas bland bismakerna.

Framställning:Druvblandningen i detta Velletri Riserva är 35 % montepulciano, 35 % cesanese och 30 % sangiovese. Lagringen har ägt rum på ekfat.

Velletri:Velletri, som är producent av denna Riserva, ligger cirka 40 kilometer söder om Rom i området Castelli Romani. Druvorna som används för röda viner i detta område är montepulciano, cesanese, sangiovese, bombino nero, merlot och ciliegiolo. Genom historien har detta vindistrikt haft en viktig roll, inte minst för att möta efterfrågan av viner i Rom. På 1500-talet kom mer än hälften av vinerna som konsumerades i rom från Velletris vingårdar. Området är framför allt känt för sina vita viner, men det är också känt för att då och då producera exceptionella röda. Därför är även vinkännare som fokuserar på röda viner intresserade av Velletri.

Vini di Velletri:År 1950 gick sjuttio vinodlare ihop och bildade kooperativet Vini di Velletri. Målet var att skapa värde i företagen genom att marknadsföra vinerna under ett särskilt varumärke. Man ville att deras viner skulle vara enkla att känna igen och att folk skulle veta vad man menade när man talade om ”Velletrivinerna”. Idag är detta mål uppnått tack vare god ledning och en organiserad verksamhet. Idag ligger Vino di Velletris egendomar på 3000 hektar och över 35 000 ton vindruvor odlas varje år.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Montepulciano, cesanese och sangiovese.

Fat, fikon, russin och kakao.

Velletri ligger cirka 40 kilometer söder om Rom i området Castelli Romani. Området är känt för sina vita viner och har en viktig roll i historien för att möta efterfrågan av viner i Rom.

Vini di Velletri är ett kooperativ av sjuttio vinodlare som bildades år 1950. Målet var att skapa värde i företagen genom att marknadsföra vinerna under ett särskilt varumärke.

Vino di Velletris egendomar ligger på 3000 hektar och över 35 000 ton vindruvor odlas varje år.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar